14:57 / E Mërkurë, 06 Korrik 2022 / LB

SSPK, kërkon që punëtorëve teknik dhe atyre të sigurimit në EULEX, t`u rriten pagat

Është mbajtur takim në mes të Sindikatës së Sektorit Privat të Kosovës, përfaqësuar nga  kryetari Jusuf Azemi, dhe shefit të EULEX-it, Mathias Zander me bashkëpunëtorë.

Sindikata e Sektorit Privat të Kosovës ka kërkuar që punëtorëve teknik dhe atyre të sigurimit fizik që punojnë në të gjitha pikat e EULEX-it në Kosovë t`u rriten pagat, pasi që ato janë shume të vogla. Se pagat janë të vogla është pajtuar edhe shefi i EULEX-it dhe për ketë ai ka thënë se do ti shtjerrë të gjitha mundësitë për rritje pagash, thuhet në njoftim.

Nga sindikata bëjnë të ditur se nëse kjo nuk arrihet kemi planin B, që këtyre punëtorëve tu bëhet zgjidhje.