19:05 / E Diele, 20 Tetor 2019

Stërvitja të mbron edhe zemrën, mos e lini pas dore

Vetëm një orë stërvitje në ditë mund ta përgjysmojë rrezikun e dështimit të zemrës, thonë studiuesit suedezë.

Sipas tyre një orë e ushtrime të moderuara ose gjysmë ore të ushtrime energjike janë të mjaftueshme për ta zvogëluar rrezikun e dështimit të zemrës për madje 46%, shkruan Daily Mail.

Studiuesit theksojnë se shfrytëzimi i shkallëve në vend të ashensorit, ecja dhe çiklizmi janë hapa të thjeshtë të zvogëlimit të rrezikut nga sëmurja.

Dështimi i zemrës e pengon pompimin e gjakut të mjaftueshëm në trup dhe zakonisht shfaqet për shkak të dobësimit të muskulit të zemrës.

Rreziku i vdekjes brenda pesë vjetëve të diagnostikimit është midis 30 dhe 50 për qind, thonë ekspertë