75 Mall Live Search
23:27 / E Premte, 01 Qershor 2018 / indeksADMonline

Studim: Çka përdorin më shumë adoleshentët në rrjete sociale [Foto]

Adoleshentët e SHBA-ve po favorizojnë Youtuben më shumë se sa  platformave të tilla si Facebook, Instagram dhe Snapchat, thotë një studim.

Vetëm 51% e përdorin Facebook-in, që është një rënie prej 20 pikë përqindjeje që nga viti 2015, kur qendra kërkimore Pew Research me bazë në SHBA, ka hulumtuar të fundit zakonet e medias sociale të adoleshentëve.

Shumica e atyre të moshave 13 deri në 17 veta kanë ose kanë akses në një smartphone, me 45% online në një bazë gati të vazhdueshme.

YouTube ka vjedhur dominimin e mëparshëm të Facebook mbi adoleshencë, me 85% prej tyre preferojnë platformën për ndarjen e videove.

Shërbimet e mediave të dyta dhe të treta në mesin e adoleshentëve tani janë Instagram në 72% dhe Snapchat në 69%.

Numri i adoleshentëve që përdorin Twitter (32%) dhe Tumblr (14%) janë kryesisht të pandryshuara krahasuar me rezultatet e gjetura në 2015, transmeton Indeksonline.

Facebook ‘nuk ka vend’ për fëmijët e vegjël

-A janë mediat sociale që e bëjnë fëmijët tuaj të trishtuar/

-Të drejtat e mediave sociale i shpjeguan adoleshentëve

Ndërsa Facebook mund të ketë humbur sundimin e saj në mesin e adoleshencës demografike në Google, në pronësi të YouTube, ajo ka në pronësi të rritur Instagram preferuar, një foto dhe video-sharing shërbim të rrjetit, që nga viti 2012.

Studimi Pew, i cili anketuar rreth 750 adoleshentë në një muaj më parë këtë vit, gjeti se rritja e pronësisë smartphone luajti një rol të madh në jetën adoleshente. 95% e sotme është një rritje prej 22 pikësh nga 73% e adoleshentëve tre vjet më parë.

Ajo gjithashtu gjeti, në përputhje me studimet e mëparshme, se ndërsa shumica e adoleshentëve përdorën të njëjtat platforma të mediave sociale si bashkëmoshatarët e tyre, adoleshentët me të ardhura të ulëta kishin më shumë gjasa të preferonin Facebook sesa adoleshentët nga një familje me të ardhura më të larta.

Sondazhi Pew nuk mundi të gjejë konsensus të qartë mes adoleshentëve rreth efekteve të mediave sociale në jetën e tyre.