07:35 / E Enjte, 17 Tetor 2019

Terapia antikancer me limon të ngrirë

A keni provuar ndonjëherë të ngrini një limon? Sigurisht shumë do t’u përgjigjen kësaj pyetjeje jo, gjithashtu sepse zakonisht frutat nuk ngrijnë, por blihen në sasi të vogla për ti konsumuar menjëherë. Por nëse kjo do të sjellë avantazhe dhe përfitime, mund ta bëni.

Përfitimet e përgjithshme të limonit të ngrirë

Provat e bëra kanë evidentuar se limoni i ngrirë ka përfitime të mrekullueshme dhe bëhet një lloj “bombe” ushqyese.

Një zgjedhje që nuk ju kushton asgjë për të bërë, por që sigurisht në kushte të veçanta mund të çojë në konsultimin me mjekun.

Për të ngrirë një limon ju duhet ta pastroni atë mirë dhe ai duhet të jetë i mbështjellë në një qese para se të futet në frigorifer.

Pasi të ketë ngrirë, ai do të jetë integruar me një rende të veçantë në ushqime të tilla si oriz, makarona, salca, supave dhe shumë të tjerë, si dhe duke e hedhur në ujë.

Pse limon?

Limoni është një nga frutat më të vjetra i njohur për sëmundjet terapeutike. Limoni është i bollshëm në ushqyes dhe antioksidues, të cilat kanë efekte pozitive në funksionimin e duhur të trupit. Limoni ndihmon në detoksifikimin e trupit dhe stimulon funksionin e mëlçisë dhe veshkave. Ai është shumë i mirë për rritjen e sistemit imunitar dhe zvogëlon veprimin e radikaleve të lira në trup, duke parandaluar kështu zhvillimin e sëmundjeve të ndryshme. Por shumë njerëz nuk e dinë se shumica e lëndëve ushqyese të limonit janë të përqendruara në lëkurën e tij.

Terapia antikancer me limon të ngrirë

Përbërësit antibiotikë dhe antiviralë të gjendur tek limoni janë provuar shkencërisht që zvogëlojnë mikroorganizmat e ndryshëm që shkaktojnë infeksione dhe sëmundje. Kjo mënyrë trajton krimbat dhe parazitët, presionin e lartë të gjakut dhe çrregullimet e ndryshme nervore.

Përbërësit antikancerogjenë në limon i janë atribuuar limonoids, i cili ka përqindje mjaft të lartë në agrume, sidomos tek limoni. Limoni ka gjithashtu acid citrik, i cili përdoret në përbërjen e medikamenteve për trajtimin kimioterapeutik kundër kancerit. Siç e dini, medikamentet e ndryshme kundër kancerit shkaktërrojnë edhe qelizat e mira, përveç atyre të këqija. Ndërsa terapia me limon të grirë shkatërron vetëm qelizat e këqija.

Si fillim lajeni limonin në mënyrë që t’i hiqni të gjitha pesticidet dhe mikrobet. Futeni në ngrirje për 1 ditë dhe pastaj grijeni.

Ju mund ta shtoni në çdo ushqim limonin e grirë. Pini lëng limoni çdo mëngjes dhe konsumoni çdo ditë limonin e grirë.