18:18 / E Mërkurë, 22 Nëntor 2017 / indeksADMonline

Testi i ri, mund të zbulojë herët nëse ju rrezikoheni nga aborti

Një test i ri mund të parashikojë nga faza më e hershme e shtatzënisë nëse një grua do të ketë një abort.

Studiuesit zbuluan se matja e niveleve të një lloj proteine në trupin e gruas më herët se katër javë të shtatzënisë mund të tregojnë nëse ajo do të humbasin fëmijën e saj.

Periostin luan një rol kyç në implantimin dhe zhvillimin e hershëm embrional. Por, nivelet e ngritura mund të jenë një shenjë e lëndimit ose inflamacionit, transmeton Indeksonline.

Ekspertët nga Universiteti i Heidelbergut në Gjermani thanë se përderisa një abort nuk mund të parandalohet, një test i hershëm i shqyrtimit mund t’i lehtësojë mendjet e grave shtatzëna.

Duke shkruar në revistën Biologjia dhe Endokrinologjia e Riprodhimit, autoren e studimit shkruajnë: “Një dështim do të thotë një shqetësim i madh për pacientin dhe një test parashikues me një rezultat negativ mund të përdoret për t’ia bërë të qartë që në fillim pacientëve”.

Tek gratë që e dinë se janë shtatzënë, vlerësohet se një në gjashtë do të përfundojnë në abort. Shumë gabime të tjera ndodhin para se një grua të jetë e vetëdijshme që ajo është shtatzënë./Indeksonline/