19:41 / E Premte, 17 Nëntor 2017 / indeksADMonline

Thaçi në Kanada: Përvoja e Kosovës me NATO-n, e vlefshme për botën

Kreu i shtetit, Hashim Thaçi, ka treguar se çfarë do të flasë sonte në Konferencën Ndërkombëtare të Sigurisë në Halifax të Kanadasë.

Në një postim të tij në Facebook ka thënë se do të shpalosë përvojat e Kosovës në ndërtimin e paqes së qëndrueshme dhe të një shoqërie gjithëpërfshirëse.

Shkrimi i plotë i Thaçit në Facebook:

Sonte në Konferencën Ndërkombëtare të Sigurisë në Halifax të Kanadës do të flas për përvojat e Kosovës në ndërtimin e paqes së qëndrueshme dhe të një shoqërie gjithëpërfshirëse.

Përvoja e Kosovës me misionin paqeruajtës të NATO-s dhe me administratën e UNMIK-ut, si dhe sukseset në rindërtimin e shoqërisë dhe ndërtimin e shtetit janë përvojë e vlefshme për tërë botën.

Nga kjo përvojë mund të mësojmë për rastet e tjera, ku duhet të intervenohet për të mbrojtur të drejtat dhe liritë e njeriut dhe të ndihmohen shoqëritë të ndërtojnë shtet mbi parimet e lirisë e barazisë. HTH