22:08 / E Premte, 27 Tetor 2023 / MSH

Thinja e parakohshme e flokëve, disa prej faktorëve që ndikojnë

Disa prej faktorëve që ndikojnë në daljen e thinjave në moshë të re janë stresi dhe pirja e duhanit.

Stresi – Shkaku i parë është stresi. Stresi ndikon në trupin tonë në mënyra të ndryshme. Hulumtimet pretendojnë se rritja e nivelit të stresit mund të përshpejtojë procesin e plakjes së bashku me reduktimin e prodhimit të qelizave staminale që prodhojnë pigment.

Pirja e duhanit – Tymi që del nga duhani përmban kimikate që gjithashtu mund të përshpejtojnë plakjen e flokëve. Përveç kësaj, duhani gjithashtu ngadalëson prodhimin e aromatazës, një enzimë thelbësore për shëndetin e flokëve.