15:42 / E Hënë, 15 Maj 2023 / AR

TikTok po shfaqet si motori kryesor i kërkimit në pajisjet iPhone

Miniaplikacioni i kërkimit TikTok tani është i disponueshëm për përdoruesit e iPhone, duke ofruar një shkurtore për kërkimet.

Pra, në vend që të hapni aplikacionin dhe të shtypni butonin e kërkimit, prekja e miniaplikacionit ju çon automatikisht në ekranin e kërkimit të TikTok. Kjo ju kursen maksimumi pesë sekonda, por tregon se platforma po investon gjithnjë e më shumë në statusin e saj si një motor kërkimi.

Gjenerali Zers i tha Mashable se ata përdorin TikTok për të gjetur receta, rekomandime udhëtimi dhe stërvitje.

TikTok sinjalizoi dëshirën e tij për t’u njohur si një motor kërkimi përmes një reklame që u transmetua në MB në fillim të këtij viti që shfaqte etiketën “Kërko me TikTok”. Dhe tani, me një nisje më të qetë, TikTok po konkurron drejtpërdrejt me miniaplikacionin e kërkimit të Google.

Theksi i TikTok mbi kërkimin vjen pasi Prabhakar Raghavan i Google, nënkryetar i lartë i Google Search, njoftoi se një studim që kompania kreu verën e kaluar zbuloi se 40% e 18-24-vjeçarëve në SHBA përdorin TikTok ose Instagram për të kërkuar vende Për të ngrënë në vend që të kërkoni në Google.

TikTok është gjithashtu vendi ku njerëzit kërkojnë lajme. Hulumtimi, i kryer nga Ofcom verën e kaluar, zbuloi se TikTok është burimi me rritjen më të shpejtë të lajmeve midis të rriturve në MB.

Megjithatë, hulumtimi i News Guard vitin e kaluar zbuloi se kërkimet e TikTok sugjeronin dezinformata gati 20 për qind të rasteve. Për t’u marrë seriozisht si një motor kërkimi, TikTok duhet të trajtojë çështjen e keqinformimit gjithnjë e më të përhapur.