07:13 / E Premte, 26 Shkurt 2021 / A K

Trajnerët e fitnesit tregojnë 10 dobitë e ushtrimeve me pesha

Trajinimi me pesha  bart një domethënie të madhe në përmirësimin e funksionalitetit cilësor të trupit, si rritja e shkallës së metabolizmit të trupit tuaj. Një person që ndjek një program trajnimi gjithmonë do të duket dhe ndjehet më mirë në krahasim me atë që nuk e bën.

Arsyeja pse shumë njerëz nuk janë duke jetuar në maksimumin e tyre maksimal, është për shkak të mungesës së stërvitjeve të duhura.

1. Trajnimi me pesha përmirëson shëndetin kardiovaskular

Trajnerët pohojnë se stërvitja në peshë ka një domethënie të madhe kur bëhet fjalë për shëndetin kardiovaskular.

Hulumtimet tregojnë se mungesa e trajnimit në peshë kontribuon ndjeshëm në rritjen e rrezikut të komplikimeve të zemrës. Sa më shumë që bëni trajnime për forcimin e muskujve. Sa më shumë përmirësohet presioni i gjakut, duke rritur kështu cilësinë e shëndetit të zemrës suaj.

2. Trajnimi me pesha ndihmon në humbjen e peshës

Shtimi në peshë është një problem me të cilin luftojnë shumë njerëz. Një nga mënyrat më efektive për të humbur peshë është ngritja e peshës. Studimet kërkimore zbulojnë se humbja e peshës ka një marrëdhënie me normat e metabolizmit të një personi.

Dallimi midis stërvitjes në peshë dhe trainimit aerobik është se lejon që metabolizmi juaj të mbetet aktiv për një kohë më të gjatë. Cfarë do të thotë kjo është se shumë kohë pasi të keni bërë stërvitjen tuaj, do të jeni akoma në gjendje të digjni kalori ndërsa vazhdoni me ditën tuaj.

3. Ndihmon për sëmundjet kronike

Nëse keni një sëmundje kronike, trainerët profesionistë zbulojnë se trainimi i peshës mund t’ju ndihmojë të menaxhoni atë në mënyrë efektive. Për shembull, për njerëzit që kanë artrit, trajnimi në peshë është një ushtrim shumë i rekomanduar për të ndihmuar në lehtësimin e dhimbjes.

Për më tepër, ky lloj trajnimi është i përshtatshëm për njerëzit me diabet tip 2, pasi ndihmon në kontrollin e glukozës në trup.

4. Ju ndihmon të funksiononi më mirë në punë

Një gjë që trajnerët do t’u tregojnë gjithmonë klientëve të tyre është se trajnimi praktik e bën trupin aktiv. Nëse njihni dikë që i mungon motivimi fizik për të trajtuar detyrat e përditshme, shanset janë të mëdha që ai ose ajo nuk ka një rutinë stërvitje. Kjo është arsyeja pse trainerët e fitnesit këshillojnë që duhet të keni kohë për trajnim të duhur brenda një jave.

Trajnimi për peshë ndihmon në përmirësimin e aftësisë fizike të punës së një personi. Nëse dëshironi të qëndroni aktiv për pjesën më të madhe të ditës tuaj, duhet të provoni të bëni ushtrime stërvitore për forcë. Nëse e bëni këtë një zakon, do të jeni në gjendje të trajtoni aktivitete të jetës së përditshme me shumë lehtësi.

5. Ju bëheni më energjik

A keni menduar ndonjëherë pse disa njerëz gjithnjë e ulin nivelin e energjisë së tyre? Ndërsa mund të ketë arsye të tjera që kontribuojnë në këtë, mungesa e stërvitjes është njëra prej tyre. Trajnerët e dinë shumë mirë këtë, dhe kjo është arsyeja pse ata rekomandojnë një sasi të konsiderueshme të trajnimit në peshë për klientët.

Në thelb, trajnimi në peshë shkakton një rritje të numrit të endorfinave, të cilët janë përgjegjës për rritjen e niveleve të energjisë dhe gjendjen shpirtërore.

Vetëm për të përsëritur një pikë të përmendur më parë, kur niveli juaj i energjisë të jetë i lartë, do të jeni në gjendje të bëni më shumë. Prandaj, nuk është e nevojshme të lejoni një humor të keq dhe nivele të ulët energjie që të ndikojnë në ditën tuaj.

6. Ju ndjeni më shumë vetbesim

Trajnimi me pesha ndihmon në ndërtimin e besimit. Si burrat ashtu edhe gratë përfitojnë nga trajnimi në peshë në këtë mënyrë. Sa më shumë të ushtroheni, aq më shumë trupi juaj duket i mirë, dhe rezultati i kësaj është që ju të ndjeheni të fuqizuar.

Një person i fuqizuar dhe i sigurt mund të bëjë më shumë. Trajnerët zbulojnë se një rutinë e qëndrueshme e stërvitjes karburanton një qëndrim pozitiv që prek fusha të ndryshme të jetës së një personi. Për këtë arsye duhet t’i kushtoheni vetes një programi trajnimi që funksionon më mirë për ju.