09:26 / E Mërkurë, 26 Shkurt 2020

Trajtimi për riparimin e vezoreve me PRP(plazma e pasur me trombocite)

Shumëçka që duhet të dini në lidhje me trajtimin që riparon vezoret, arrin shtatëzëninë pas menopauzës dhe e kthen mbrapsht. Dështimin e parakohshëm të vezores në mënyrë natyrale.

Prezantimi

Mosha biologjike e vezores është përcaktuar të jetë faktori kryesor në pjellori.

Kjo është ajo ku zhvillohet trajtimi për rinovimin e vezores PRP (plazma e pasur me trombocitet) dhe inkurajon vezët të bëhen plotësisht të pjekura dhe të zbatueshme duke i dhënë një zgjidhje infertilitetit të grave.

Cfarë është trajtimi për rinovimin e vezores?

Në dekadën e kaluar, qelizat burimore të vezores janë zbuluar. Qelizat burimore kanë aftësinë e jashtëzakonshme për t’u shndërruar në shumë lloje të ndryshme qelizash në trup gjatë jetës dhe rritjes pasi ato kanë aftësinë të shndërrohen në çdo lloj qelize njerëzore, përfshirë qelizat nervore dhe indore.

 PRP (plazma e pasur me trombocitet) është një produkt natyral ku përqendrohet një nivel i lartë i trombociteve por me përqendrim të faktorëve të rritjes 3 deri 5 herë më të mëdha se plazma. shtë një metodë inovative terapeutike që kontribuon në ekuilibrin e niveleve të hormoneve FSH, E2, AMH, LH, duke ndikuar në rindërtimin e ciklit menstrual, edhe nëse ai tashmë është ndalur. Mund të kthejë orën e pjellorisë për gratë që kanë provuar menopauzën e hershme. Eshtë një trajtim që mund të ndihmojë gratë të arrijnë shtatzëninë në mënyrë natyrale ose me ndonjë ndihmë nga trajtime të tjera të pjellorisë siç janë IVF (Fekondimi In vitro) ose IUI (Inseminimi Intrauterine).

Sfida më e madhe vjen me vendimin për të përdorur ose jo përdorimin e vezëve të tyre në teknologjitë IVF në mënyrë që të sigurohen shtatzëni të suksesshme.

 

Cilat janë përfitimet e këtij trajtimi?

 

Dobia thelbësore e trajtimit PRP për përtëritje të vezoreve është mundësia e ngjizjes natyrale me vezët e veta, gjë që ishte e pamundur para kësaj procedure. Në PRP, faktorët e rritjes stimulojnë qelizat burimore në vezore dhe për këtë arsye mund të rrisë sasinë e vezëve të shëndetshme dhe të qëndrueshme që keni. Meqenëse kjo është një ndihmë inovative mjekësore, nuk ka asnjë garanci për sukses, të deklaruar ose të nënkuptuar, se shtatzënia do të ndodhë.

 Vlenë gjithashtu të theksohet se shumica e grave vërejnë se efektet terapeutike të trajtimit zgjasin 5 deri në 7 muaj.

 Disa nga rezultatet janë përmendur më poshtë:

 Simptomat e menopauzës do të zvogëlohen

Periudhat do të kthehen në normale

Rritja e shtytjes seksuale

Cilësia e përmirësuar e vezëve

Dr.Garavelas , raportuan një rast të një pacienti, të moshës 41 vjeç, i cili u diagnostikua me Dështim të parakohshëm të vezores në moshën 37. Gruaja raportoi tre përpjekje të dështuara të IVF para trajtimit. Dy muaj pas trajtimit të fertilitetit PRP. Pas tre muajve të administrimit të PRP, pacienti e realizoi shtatzëninë natyrshëm, transmeton/IndeksOnline.