11:09 / E Enjte, 11 Tetor 2018

Truket që ju ndihmojnë t’i mbijetoni ftohit pas verës…

Sigurisht se shumica e njerëzve preferojnë verën më shumë se dimrin. Kësisoj edhe në fund të kësaj stine të bukur nisin të “frikësohen” për ditët e ftohta.

Por për t’ia dalë mbanë me të ftohtin duhet të filloni t’i përshpërisni vete se verës po i vjen fundi.

Më poshtë keni një numër këshillash se si t’i mbijetoni të ftohtit në dimër:

Rifreskoni mënyrën se si mendoni për stinën e dimrit

Pra perceptoni dimrin si diçka të bukur, me një film, drita ndriçuese, dramacitet dhe një kopsht të pastër.

Kaloni kohë jashtë

Përderisa orët dhe ditët zvogëlohen është e rëndësishme të ndjekësh dritën natyrore.

Nisni të bëni ushtrime

Është fakt shkencor se stërvitja nxit disponimin-në fakt studime të shumta kanë treguar se 35 minuta stërvitje kanë një trajtim efektiv për ulje të depresion dhe ngrohej gjatë dimrit.

Ndryshojeni mënyrën e kujdesit për lëkurën

Përfundojeni kujdesin e lëkurës për rrezet e diellit, filloni të përdorni gjëra të tjera.

Bëni masazhe fytyrës dhe përdorni formula ushqyese për të.

Hani më shumë çokollatë

Shkencëtarët kanë rënë dakord se çokollata me të vërtetë ka efekte të nxitjes së umori0dhe është një kombinim i efekteve orosensoriale. Përpos kësaj është mirë edhe të pini çokollatë të nxehtë, pasi ka përfitime të paparashikueshme shëndetësore.

Gjeni lumturi duke filluar nga stomaku

Ju jeni ajo që hani  (shprehje e njohur në botë) Lidhja në mes ushqimeve është edhe në dimër, pra ushqimet më të ngrohta me yndyra të shëndetshme janë të preferuara për ditët dhe netët e ftohta.

Ushqimet e pasura me lënë ushqyese që ndihmojnë luftën kundër lodhjes dhe stresit./Indeksonline/