00:48 / E Martë, 08 Tetor 2019

Ushqimet që asnjëherë nuk duhet t’i pastroni para se t’i gatuani!

Disa ushqime të caktuara nuk kanë nevojë që të pastrohen fare, kjo pasi që lëkura e tyre konsiderohet edhe më e shëndetshme.

Më poashtë keni një listë e cila detajisht tregon se cila lejohet të pastrohet e cila jo.

Vezët

Një substancë e veçantë, vendoset në në vezë për ta mbrojtur ata nga ndotja e batkerieve. Uji e shkatërron këtë mbrojtje.

Pulën

Bateriet në pulë të freskët janë tejet të rrezikshme për ne. Pastrimi i saj, bënë që bakteriet të shpërndahen edhe më shumë.

Mishin 

Njëjtë sikur mishi pulës, ashtu edhe me mishin e freskët, nuk duhet të pastrohet para se ta gatuani.

Pasta 

Nuk është ide e mirë, dhe nuk dihet se nga e keni mësuar që pastat duhet të lahen. Pastat mund të lahen pasi që janë gatuar.

Kërpudhat 

Edhe kërpudhat mund të i lani pas gatimit, para nuk preferohet.

Ushqimet që duhet të pastrohen 

Frutat dhe perimet 

Ushqimet në kanaqe

Shalqirin