16:20 / E Mërkurë, 24 Qershor 2020

Ushtrimet e përditshme efektive me të cilat e zhdukni peshën e tepërt

Fillimi i moshës së mesme është një pikë kritike në jetë. Sipas Ken Fox, profesor i stërvitjes dhe shkencave shëndetësore në Universitetin e Bristol, në mesin e viteve 40, masa e muskujve fillon të ulet dhe depozitat e yndyrës fillojnë të rriten. Kjo mund të çojë në obezitet, diabet, presion të lartë të gjakut, probleme me zemrën, goditje në tru dhe disa forma të kancerit.

Ne do të donim t’ju paraqitnim disa ushtrime që mund të bëni çdo ditë për t’i zvogëluar ato rreziqe.

Mos lejoni që metabolizmi juaj të ngadalësohet – bëni BURPEES.

© Shutterstock

Kardio me intensitet të lartë stimulon metabolizmin tonë, gjë që është më se e domosdoshme për të motivuar pas një moshe të caktuar. Pra, për të parandaluar ngadalësimin e metabolizmit, ne duhet ta bëjmë këtë ushtrim një herë ose dy herë në javë.

Filloni me një set prej 3 përsëritjesh dhe shtoni një lëvizje për çdo përsëritje. Mos e stresoni veten shumë.

Vazhdoni edhe më fort – bëni MBLEDHJE.

© Shutterstock

Çdo grua dëshiron të ketë një pasme të rrumbullakëta, por edhe personat më fatlumë që i kanë pasur natyralisht pa ndonjë trajnim do të fillojnë t’i humbasin format pas moshës 40 vjeç falë rënies së masës së muskujve.

Mbledhjet e realuzuara siç duhet (me një shpinë të drejtë dhe me gjunjë të drejtë mbi këmbë) mund të tonifikojnë tërë trupin tuaj dhe të parandalojnë lëndimet duke përmirësuar fleksibilitetin tuaj.

Për të luftuar dhe për të parandaluar dhimbjen e shpinës – bëni ushtrimin e DËRRASËS.

Duke e bërë këtë ushtrim për 90 sekonda 3 herë në javë është një mënyrë e shkëlqyeshme për të tonifikuar të gjithë muskujt thelbësorë të trupit tonë. Forcon muskujt e barkut tonë, muskujt e gjoksit dhe ato që rrethojnë shtyllën kurrizore. I gjithë trupi ynë forcohet dhe mbështet edhe shpinën tonë.

Mbroni veten nga artriti – shtyni shtanga dore.

© Shutterstock

Dhimbja kronike e kyçeve mund të sulmojë të rriturit e të gjitha moshave, kështu që nuk është shumë shpejt për ta parandaluar atë dhe një nga mënyrat më të mira për ta bërë këtë është trajnimi i forcës.

Ju nuk duhet të shpenzoni orë në heqjen e peshave të mëdha. Duke bërë ngritje ose duke shtyrë lart 1-3 kg në çdo dorë 2-3 herë në javë mund të bëjë mrekulli për trupin tuaj.

Aktivizoni muskujt e pasmë – bëni URËN

Qëndrimi ulur gjithë ditën në një zyrë mund të çaktivizojë muskujt tonë, gjë që ngadalëson normën në të cilën trupi ynë djeg kalori – metabolizmin.

Realizimi i ushtrimit të urës së valëzuar mund të hapë çdo ngushtësi të krijuar nga ditët e gjata ulur. Lëreni krahët tuaj anash trupit, tendosni muskujt e të pasmeve tuaja për të ngritur belin tuaj lart dhe tendosini ato përsëri në krye, pastaj ngadalë uluni sërish poshtë.

Mos lejoni që sarkopenia të ju marrë muskujt tuaj – bëni ngritjet Y-TO-T.

Sarkopenia është një humbje degjenerative e muskujve skeletorë të lidhur me plakjen. Pra, nëse doni të parandaloni posturën e keqe dhe dhimbjet e shpinës dhe shpatullave, është shumë e rëndësishme për të forcuar muskujt e shpinës dhe shpatullave tuaja.

Mbroni zemrën tuaj – ushtrohuni në një makineri ELIPTIKE.

© Shutterstock

Kardio me ndikim të ulët është një mënyrë e shkëlqyeshme për gratë mbi 40 vjeç për të pasur një zemër të shëndetshme. Por nëse vërtet dëshironi që shëndeti juaj i zemrës të përfitojë, duhet të ushtroni në 80% të shkallës maksimale të zemrës tuaj për të paktën 30 minuta, 3-4 herë në javë.

Nëse  niveli 10 është shumë i vështirë për ju atëherë duhet të punoni në nivelin 8.

Bëni një jetë aktive – ECNI

© Shutterstock

Ecja është stërvitja më e thjeshtë dhe më e mirë që mund të bëjë dikush. Ndërsa digjni kalori, tonifikoni trupin dhe përmirësoni humorin, gjithashtu kyçet nuk do të jenë më të dobëta dhe të brishta, gjë që është shumë e rëndësishme pas një moshe të caktuar.

Relaksohuni – bëni YOGA.

© Depositphotos

Gratë e moshës së mesme janë më të prirura për t’u ndikuar nga depresioni, sipas mjekut John Hopkins. Yoga rrit një neurotransmetues që rregullon nervat, i cili është i nevojshëm për të luftuar depresionin. Gjithashtu ul nivelin e stresit dhe ankthit.

A i njihni ushtrimet e tjera të mira për gratë mbi moshën 40 vjeçare? Ju lutem ndani ato me ne në koment.