13:26 / E Enjte, 13 Shtator 2018

Ushtrimet për një trup të përsosur që mund t’i bëni në shtëpi

Edhe pa pajisje të sallave të fitnesit, ju mund të bëni një trup të përsosur. Disa ushtrime mund t’i bëni edhe në shtëpinë tuaj.

Më poshtë gjeni një stërvitje të shkurtër për ju. Ne kemi zgjedhur ushtrimet që mund të bëhen në shtëpi dhe i grupuan ato sipas nivelit të tyre të vështirësisë. Ju mund të filloni me ushtrimet më të lehta dhe gradualisht të shkoni në ato më të vështira. Mos harroni të bëni një nxitje të shpejtë përpara se të filloni dhe të bëni stërvitjet 2-3 herë në javë, shkruan Bright Side, transmeton Indeksonline.

Niveli i vështirësisë: 1

Bëni atë 10-15 herë për secilën këmbë. Ju duhet të zgjidhni numrin e grupeve në varësi të nivelit tuaj të përgatitjes fizike: Rekomandojmë të bëjmë 3 deri në 5 grupe.

Niveli i vështirësisë: 1

Kryqini këmbët dhe ngrini gjunjët. Kaloni krahët në gjoks dhe hiqni shpatullat nga dyshemeja. Bëni 3-5 grupe, 10-15 reps në secilën.

Niveli i vështirësisë: 2

Shtrirë në shpinë, vendosni krahët drejt në dysheme. Kini kujdes nëse keni probleme me shpinën tuaj. Përsëri, bëni 3-5 grupe, 10-15 reps në secilën.

Niveli i vështirësisë: 3

Koha e rekomanduar për të mbajtur këtë pozicion është një minutë.

Niveli i vështirësisë: 1

Mbështetni në një karrige dhe bëni disa grupe prej 15 deri në 20 këmbë për çdo këmbë.

Niveli i vështirësisë: 2

Niveli i vështirësisë: 2

Tani, është koha për kërcime. Shko nga pozicioni i fillimit, që shtrihet prapa një këmbë. Bëni ushtrimin në çdo këmbë 10-15 herë.

Niveli i vështirësisë: 3

3.  Krahët

Niveli i vështirësisë: 1

 

Niveli i vështirësisë: 2

4. Këmbët

Niveli i vështirësisë: 1

Bëni çdo ushtrim 20 herë në 3-5 grupe.

Niveli i vështirësisë: 1

 

Niveli i vështirësisë: 2

Ndërsa bëni këtë ushtrim, mos harroni të shikoni shpinën. Qëndroni në pozicionin e dërrasës për disa sekonda pas çdo kërcimi dhe pastaj kthehuni në pozicionin e fillimit. Bëni 15-20 reps.

 

Niveli i vështirësisë: 1

Mbajeni këtë pozicion për 30-60 sekonda, pastaj merrni një pushim të shkurtër dhe përsërisni 3-4 herë.

Niveli i vështirësisë: 2