13:41 / E Mërkurë, 21 Shkurt 2024 / L K

Vdekja e Alexei Navalny, Britania e Madhe sanksionon shefat e burgjeve ruse

Britania është bërë vendi i parë që vendos sanksione në përgjigje të vdekjes së Alexei Navalny.

Qeveria ka sanksionuar gjashtë individë që drejtonin koloninë penale ku vdiq kreu i opozitës. Ato do t’i nënshtrohen ngjarjes së aseteve dhe ndalimit të hyrjes në Britani, deklaroi Ministria e Jashtme.

“Është e qartë se autoritetet ruse e panë Navalnin si një kërcënim dhe ata u përpoqën vazhdimisht ta mbyllnin atë në heshtje. Ata që janë përgjegjës për trajtimin brutal të Navalny”, tha Sekretari i Jashtëm David Cameron./abcnews.al

Midis të sanksionuarve është Vadim Konstantinovich Kalinin, i cili mbikëqyri kampin e burgut IK-3 ku z. Navalny u mbajt në izolim deri në dy javë në të njëjtën kohë.

Po ashtu qeveria britanike bëri thirrje që trupi i Navalny t’i jepej familjes së tij dhe për një hetim transparent për vdekjen e tij.