12:37 / E Enjte, 25 Nëntor 2021 / AD

Vdes gruaja më e vjetër në botë

Francesca Susano, gruaja që konsiderohej si gruaja më e vjetër në botë, vdiq në moshën 124-vjeçare, ndërsa pas vdekjes së Natabai Tinsi, disa e konsideruan atë si burrin më të vjetër në planet. Ajo quhej “Nëna Lola” dhe lindi në Filipine më 11 shtator 1897.

Sipas të afërmve, ajo vdiq më 22 nëntor, në shtëpinë e saj në Kabankalan, Negros. Shkaku i vdekjes së saj nuk është përcaktuar. Vlerësimi se Francesca Susano ishte gruaja më e vjetër në botë, e lindur në shekullin e 19-të, do të bëhet nga Libri i Rekordeve Guinness.

Ajo tha se ishte personi më i vjetër në botë dy muaj pasi një familje në Eritrea njoftoi se gjyshi i tyre, Natabai Tinsiu, kishte vdekur në moshën 127-vjeçare. Deri më tani rekordin e mban zyrtarisht francezja Jean Calmen, e cila jetoi 122 vjet e 164 ditë.