16:07 / E Hënë, 15 Prill 2019

Vdes një nga breshkat më të rralla në botë

Një nga breshkat më të rralla në botë, një softshell gjigand Yangtze, ka vdekur në Kinë, duke lënë vetëm tre të tjera të të njëjtit lloj, transmeton Indeksonline.

E njohur gjithashtu si Rafetus Swinhoei, breshka femër vdiq në kopshtin zoologjik në Suzhou në jug të Kinës.

Ekspertët ishin përpjekur të inseminojnë artificialisht krijesën, e cila ishte mbi 90 vjeç, për të pestën herë para se të vdiste.

This photo taken on May 6, 2015 shows a female Yangtze giant softshell turtle at Suzhou Zoo in Suzhou in China's eastern Jiangsu province. The world's largest turtle is on the brink of extinction.

Speciet e tilla janë të rrezikuara në mënyrë kritike për shkak të gjuetisë, mbipopullimit dhe shkatërrimit të habitatit të tij.

Disa përpjekje për mbarësim artificial kishin ndodhur në shpresën e vazhdimit të specieve, por të gjitha ato dështuan.

Stafi lokal dhe ekspertët ndërkombëtarë kishin tentuar të inseminojnë artificialisht femrën 24 orë para se të vdiste. /Indeksonline/

This photo taken on May 6, 2015 shows a female Yangtze giant softshell turtle at Suzhou Zoo in Suzhou in China's eastern Jiangsu province. The world's largest turtle is on the brink of extinction.