21:39 / E Premte, 05 Gusht 2022 / A K

Vëmendje e madhe! Pse nuk duhet të flini kurrë me ventilatorin ndezur

Sidoqoftë, nevojitet kujdes dhe moderim! Edhe kjo sepse, siç theksojnë ekspertët, ventilatori që funksionon gjithë natën mbart rreziqe.

Arsyeja është se pavarësisht se lëviz ajrin, duke dhënë një ndjenjë freskie dhe freskie, fatkeqësisht ngre pluhur dhe polen që vendoset në çdo dhomë.

Sidomos ata që vuajnë nga alergjitë dhe ata me astmë nuk duhet të flenë kurrë me ventilatorin ndezur, sepse pluhuri riqarkullohet dhe ata e thithin atë kur flenë.

Gjithashtu, siç mund ta shihni lehtësisht, ventilatori duhet të pastrohet rregullisht në mënyrë që të mos ketë pluhur, pasi do të kalojë në ajër kur ta ndizni.

Në të njëjtën kohë, ventilatori mund të irritojë sytë veçanërisht të atyre që mbajnë lentet e kontaktit gjatë natës.

Rreziku sigurisht që rritet në mënyrë dramatike për njerëzit që flenë me sy gjysmë të hapur dhe ka më shumë seç mendoni. Më në fund, ventilatori mund të shkaktojë dhimbje muskulore.

Dhimbja në qafë dhe shpinë që mund të ndjeni kur zgjoheni në mëngjes mund të jetë për shkak të rrjedhjes së vazhdueshme të ajrit nga ventilatori…