13:15 / E Mërkurë, 17 Tetor 2018

Vende mahnitëse të zhytura nën ujë

Ka qindra e mijëra vende në tokë që ne ende nuk kemi qenë në gjendje të eksplorojmë, sidomos vendet që janë “varrosur” nën ujë.

Shkencëtarët dhe arkeologët janë ende në kërkim të qytetit të humbur të Atlantidës që u mbyt në det në një ditë të vetme.

Ashtu si Atlantida, një numër i qyteteve dhe objekteve arkeologjike janë zhytur në ujë ose nga fuqia e natyrës ose sepse duhej sakrifikuar për të siguruar fuqi shtesë për popullatat në rritje rreth tij, shkruan Bright Side, transmeton Indeksonline.

Më poshtë shikoni disa qytete të tilla./Indeksonline/

Fshati i Epecuen, Buenos Aires

Potosi, Venezuelë

 

Jal Mahal, Qyteti i Jaipur, Indi

Kisha e Shën Nikollës, Liqeni i Mavrovës

Grüner See, Austri