23:38 / E Mërkurë, 09 Tetor 2019

Vetëvritet gruaja vetëm 6 muaj pas lirimit nga burgu

Një grua nga Britania u gjet e vdekur vetëm 6 muaj pas lirimit të saj nga burgu në Indi, e dënuar për trafikimin e njerëzve.

Ajo bën pjesë në një ndër të arrestuarit në linjën ajrore të Mumbai International Airport në vitin 2017, e cila po ndihmonte 4 shtetas nga Sri Lanka që të udhëtonin drejt Britanisë.

Më pas u dënua dhe kaloi 2 vite në një burg në Indi. Edhe pas lirimit ajo duhej të qendronte në Indi deri në përfundim të procesit gjyqësor.

Për dy vite me rradhë ajo qendroi në një vend të huaj dhe së fundmi kishte mbetur edhe pa shtëpi. E gjithë kjo situatë kishte ndikuar në gjendjen e saj psikologjike e cila i shkaktoi dhe jetën.

 Më datë 30 shtator u gjet trupi i saj i varur në Calangute, Goa. Sipas vajzës së saj, pas lirimit e ëma u bë shumë agresive dhe nervozohej për gjithçka.

Familja e saj kërkon para nëpërmjet një fushate për ndihma në mënyrë që të mbulojë kostot e udhëtimit në Indi dhe për të rikthyer trupin e pajetë të vajzës.