20:16 / E Mërkurë, 10 Gusht 2022 / OSH

Virusi i ri infekton 35 persona në Kinë

Shkencëtarët po gjurmojnë një virus të ri, me prejardhje nga kafshët në Kinën lindore që ka infektuar të paktën disa dhjetëra njerëz.

Romani henipavirus Langya (LayV) u gjet në 35 pacientë në provincat Shandong dhe Henan. Shumë prej tyre kishin simptoma të tilla si ethe, lodhje dhe kollë.

Ata mendohet se e kanë kontraktuar virusin nga kafshët, shkruan BBC.

Nuk ka asnjë provë deri më tani që LayV mund të transmetohet mes njerëzve.

Studiuesit e zbuluan virusin kryesisht te gocat. Zbulimi u theksua në një letër të shkruar nga studiues nga Kina, Singapori dhe Australia dhe e botuar në New England Journal of Medicine këtë muaj.