13:32 / E Mërkurë, 25 Prill 2018 / indeksADMonline

VuA�iq: Ato shtete qA� e kanA� njohur pavarA�sinA� e KosovA�s, janA� shumA� tA� fuqishme

Presidenti i SerbisA�, Aleksandar VuA�iq, tha se vendi i tij po pA�rballet me njA� luftA� tA� vA�shtirA� “pA�r ruajtjen e pavarA�sisA�”.

“…sepse kur flasim pA�r KosovA�n, nuk flasim me atA� qA� duhet, pra KosovA�n, por me mbrojtA�sit e saj tA� fuqishA�m. A�shtA� problem kur duhet tA� bisedoni me ata qA� e kanA� shkatA�rruar SerbinA� nA� vitin 1999 dhe e kanA� njohur shtetin e KosovA�s mA� 2008. Ata janA� shumA� tA� fuqishA�m”, tha VuA�iq nA� Nish, transmeton ShA�rbimi i Ballkanit i Radios Evropa e LirA�.

VuA�iq tha se, nA� kA�tA� politikA�, Serbia duhet tA� jetA� e arsyeshme dhe racionale, tA� ruajA� pavarA�sinA� e saj, tA� mbrojA� vendin dhe tA� mos e rrezikojA� nA� asnjA� mA�nyrA�.

“Duam tA� kemi paqe dhe tA� ardhme”, tha VuA�iq.

Kosova dhe Serbia janA� duke zhvilluar bisedime nA� nivel tA� lartA� pA�r normalizimin e marrA�dhA�nieve.

A�shtA� thA�nA� se palA�t duhet tA� arrijnA� marrA�veshje ligjA�risht tA� obligueshme pA�r kA�tA� qA�llim.

Temat: