07:50 / E Mërkurë, 22 Nëntor 2017 / indeksADMonline

Xhelatina me përbërje alkooli ndihmon në luftën kundër kancerit

Një implant i ngjashëm me xhelatinë porse i mbushur me alkool të pastër mund të jetë një trajtues i fuqishëm për kancerin.

Implanti është injektuar në mes të një tumori, ku ngadalë liron sasitë e vogla të etanolit – alkooli i pastër që përbën, për shembull, 12-14 për qind të verës.

Ndërsa vjen në kontakt me qelizat tumorale, etanoli i shkatërron ato nga ‘helmimi’ i proteinave vitale të qelizave që duhet të përsëriten.

Mjekët thonë se ka kohë që qelizat e kancerit të “mbyten” në alkool të pastër mund të jenë një mënyrë efektive për t’i vrarë ato.

Problemi është se alkooli gjithashtu shkatërron indet e shëndetshme përreth dhe kërkon sasitë relativisht të mëdha të alkoolit për të çrrënjosur plotësisht qelizat e tumorit, duke i ekspozuar qelizat normale në efektet toksike.