08:53 / E Premte, 08 Nëntor 2019

Zbulimi i ri: Njeriu ka prejardhje prej majmunit

Evolimi i qenieve si edhe zakoni i tyre për të ecur drjet mund të ketë një origjinë më të lashtë se ç’mund ta imagjinoni.

Disa studiues gjermanë zbuluan skeletin e një majmuni që në Gjermaninë e Jugut që dyshohet se e ka prejardhjen shumë vjet më parë.

Nga gërmimet në Bavari si edhe nga studimet e ekspertëve arritën në konkluzionin se eshtrat e gjetura i përkisnin një shimpazeje, që dyshohet të ketë ekzistuar 12 milionë vjet përpara majmunit prej të cilit kemi prejardhjen.

Gjithashtu këto kocka kishin shumë ngjashmëri me trupin e njeriut dhe u hodh hipoteza se ata ishin të aftë të ecnin drejt.

Kjo specie u identifikua me emrin Danuvius guggenmosi dhe ngre shumë pikëpyetje mbi origjinën e vërtetë të qenieve njerëzore.

Sipas një prej studiueseve, duke u bazuar dhe në zbulimet e fundit se zakoni i njerëzve për të ecur me trupin drejt duhet studiuar më shumë në lidhje me paraardhësit e “gjetur” në Europë se sa me ata në Afrikë.

T