14:48 / E Enjte, 19 Shtator 2019

Zbulohet mashtrimi me lindjen e fëmijëve kinezë, në SHBA

Dong-juan Li nga Kina ka pranuar fajësinë përpara një gjykate amerikane për drejtimin e një zinxhiri “për lindjen e turizmit” për shtetas të pasur kinezë që paguanin që fëmijët e tyre të lindnin në Shtete të Bashkuara për t’u bërë shtetas amerikanë.

Li u siguroi klientëve trajnime se si të anashkalonin kontrollet e emigracionit në SHBA dhe të fshihnin shtatzëninë, raporton BBC-i.

Duke vepruar kështu, ajo ngriti një fitim monetar të paligjshëm prej 2. 4 milionë dollarësh.

Ajo do të dënohet në dhjetor dhe mund të marrë 15 vjet burgim, transmeton KosovaPress.

Li pranoi që midis 2013 dhe 2015, kompania e saj ngarkoi shtetas të pasur kinezë, përfshirë zyrtarë qeveritarë, me 40.000 deri 80.000 dollarë për trajnime për lindjen e fëmijëve në SHBA.

Kompania mburrej më shumë se 500 klientë në faqen e saj të internetit, sipas BBC-së.

Li u tha klientëve që fillimisht të fluturonin nga Kina në Hawaii, pasi do të ishte më e lehtë të kalonin doganat amerikane.

Ajo gjithashtu pranoi se kishte mësuar klientët çfarë të deklaronin në Konsullatën e SHBA-së në Kinë, se ata do të qëndronin vetëm për dy javë në vend të tre muajve pasi të lindnin.

Li pranoi fajësinë për planifikimin për të kryer mashtrim emigracioni dhe mashtrim vizash.

Edhe pse nuk është e paligjshme të vizitosh SHBA-në dhe të lindësh atje, kërkesat e rreme për vizë janë të paligjshme.

Mos i humb