18:55 / E Diele, 15 Prill 2018

Zbulohet qepa nga e cila askush nuk qanA�

ShkencA�tarA�t e Bayerit zhvilluan qepen Sunion, e cila nuk A�shtA� njA� produkt i modifikuar gjenetikisht, shpjegoi kompania gjermane nA� faqen e saj tA� internetit.

NjA� qepA� qA� nuk shkakton lot dhe rritet vetA�m nA� Shtetet e Bashkuara tA� AmerikA�s bA�het A�do ditA� gjithnjA� e mA� e A�mbA�l, shton Bayer.

Duke pasur parasysh se Sunion nuk A�shtA� aq “intensive”, A�shtA� e mundur ta hani atA� tA� freskA�t. Kompania nuk tha nA�se aroma nga goja zhduket plotA�sisht pas konsumit.

Ky produkt mund tA� dA�rgojA� nA� pension njA� sA�rA� produktesh inovative qA� pretendohen tA� sigurojnA� pA�rgatitje tA� kujdesshme tA� qepA�ve pa lot, duke filluar nga syza tA� veA�anta deri te thikat e veA�anta.