20:35 / E Mërkurë, 16 Maj 2018 / indeksADMonline

Zëvendësimi i baterive të iPhone tani pa vonesa

Kjo do të thotë se duhet të jetë më e lehtë për të zëvendësuar baterinë e iPhone, pa u ballafaquar me vonesa të zgjatura të transportit

Zëvendësimi i baterive të iPhone tani pa vonesa

Apple ka njoftuar se shërbimi i inventarit të të gjitha baterive zëvendësuese iPhone është tani në dispozicion pa vonesë. Ky njoftim është konfirmuar në një memo të brendshme të shpërndarë në Apple Stores dhe rrjetin e saj të Ofruesve të Shërbimeve të Autorizuara të Apple.

Kjo do të thotë se duhet të jetë më e lehtë për të zëvendësuar baterinë e iPhone, pa u ballafaquar me vonesa të zgjatura të transportit. Tani, dyqanet Apple dhe Ofruesit e Shërbimeve të Autorizuara të Apple mund të porositin bateritë zëvendësuese të iPhone nga Apple dhe t’i marrin pa vonesa, por nuk është e nevojshme që çdo dyqan Apple ose servis i autorizuar tani të ketë furnizim të disponueshëm.

Shumë përdorues të iPhone u shqetësuan për ngadalësimin e iPhone-ve të vjetër dhe mbylljeve të papritura për shkak të baterive të vjetra. Apple njoftoi programin e saj për zëvendësimin e baterisë 29$, por shumë njerëz thuhet se prisnin gjatë për shkak të furnizimit të shkurtër.

BBC raportoi:

Apple po përpiqej të shiste më tej disa nga konsumatorët e zëvendësimit të baterive, duke kërkuar që ata të paguajnë për riparime të shtrenjta përpara se të zëvendësonin baterinë e tyre.

Informacioni i përbashkët që Apple ka ndarë në memo të brendshme është për furnizimin e baterive në mbarë botën, por disponueshmëria e baterive zëvendësuese të iPhone do të ndryshojë si me çdo situatë të kërkesës së furnizimit nga Apple Store dhe rajoni. Faqja e internetit të Apple për mbështetjen gjithashtu ka njoftuar se procesi i zëvendësimit mund të zgjasë deri në pesë ditë pune

Temat: