09:28 / E Martë, 17 Prill 2018

ZjarrfikA�sit: Ngecja e kokA�s nA� dA�rrasA�n e tualetit, ndA�r thirrjet mA� tA� shpeshta (Foto)

Duhet tA� jeni tA� vetA�dijshA�m se zjarrfikA�sit nuk luftojnA� vetA�m zjarret. Duke gjykuar nga kjo foto, fatkeqA�sitA� e tualetit janA� njA� temA� mjaft e zakonshme pA�r shA�rbimet e emergjencA�s.

ZjarrfikA�sit iu kanA� pA�rgjigjur nA� thirrje, pasi njA� djalA� i vogA�l u mbA�rthye nA� njA� karrige tA� tualetit rreth qafA�s sA� tij.

Leyton Bedford-Rankin, 3 vjeA�, mendoi se do tA� ishte e kA�ndshme pA�r ta provuar atA� si njA� gjerdan dhe kjo dukej si njA� ide e mirA� nA� fillim.

Mamaja, 22 vjeA�e, ishte duke ushqyer me gji fA�mijA�n e saj tetA� javA�, kur Leyton erdhi duke thA�nA� ‘Shikoni nA� mua, mama’.

Ata tA� dy qeshA�n, por pastaj kuptuan se nuk kishte asnjA� mA�nyrA� pA�r ta nxjerrA� atA� nga koka e djaloshit. “UnA� u pA�rpoqa pA�r pesA� minuta pA�r ta hequr atA�”, tha mamaja, Bryony-Marie nga Mullion nA� Cornwall.

Pas kA�saj ajo telefononte babanA� e saj, qA� A�shtA� njA� zjarrfikA�s nA� Newquay, pA�r tA� parA� nA�se ai kishte ndonjA� kA�shillA�.

“Ai tha se gjA�ja mA� e mirA� A�shtA� qA� tA� thA�rrasin zjarrfikA�sit pasi ata do tA� kenA� mjetet pA�r tA� ndihmuar”, tha ajo.

Pasi iu pA�rgjigjen kA�saj urgjence, zjarrfikA�sit than se ngecja e kokA�s nA� dA�rrasA�n e tualetit A�shtA� njA� fenomen mjaft i shpeshtA� qA� hasin zjarrfikA�sit, dhe pA�r ta A�shtA� njA� teme serioze. /Indeksonline/