22:44 / E Mërkurë, 18 Prill 2018

Zuckerberg tA� dA�shmojA� para Parlamentit Evropian

Presidenti i Parlamentit Europian, Antonio Tajani kA�rkoi sot qA� drejtuesi i Facebook, Mark Zuckerberg tA� vijA� personalisht pA�r tA� dhA�nA� sqarime para eurodeputetA�ve nA� lidhje me pA�rdorimin e tA� dhA�nave personale tA� miliona pA�rdoruesve.

a�?TA� gjitha grupet politike kA�mbA�ngulin nA� domosdoshmA�rinA� absolute tA� pranisA� suaj personale, siA� ishte rasti pA�rpara Kongresit tA� SHBA-sA�a�?, shkruan Antonio Tajani nA� njA� letA�r drejtuar Mark Zuckerberg.

Tajani, qA� prej datA�s 20 mars dhe shpA�rthimit tA� skandalit a�?Cambridge Analyticaa�?, emri i shoqA�risA� qA� ka shfrytA�zuar pa dijeninA� e tyre tA� dhA�nat e mijA�ra pA�rdoruesve tA� a�?Facebooka�?, ftoi drejtorin e pA�rgjithshA�m tA� a�?Facebooka�? pA�r tA� qenA� i pranishA�m pA�r dhA�nien e sqarimeve para pA�rfaqA�suesve tA� 500 milionA� shtetasve tA� BE-sA�.

Por Mark Zuckerberg, i cili dA�shmoi pA�r gati dhjetA� orA� pA�rpara deputetA�ve amerikanA� javA�n e kaluar, propozoi se do tA� jetA� zA�vendA�spresidenti i ngarkuar pA�r A�A�shtjet publike tA� grupit kalifornian, Joel Kaplan, i cili do tA� paraqitet pA�rpara eurodeputetA�ve.

a�?Jemi tA� bindur se mijA�ra evropianA� tA� prekur nga skandali a�?Cambridge Analyticaa�� meritojnA� njA� sqarim tA� plotA� dhe tA� thelluar nga ana e drejtuesit kryesor tA� Facebook, ekzaktA�sisht siA� ishte rasti pA�r qytetarA�t amerikanA�a�?, shprehet Tajani.