21:07 / E Diele, 20 Tetor 2019

Zvicra shënon rritje për udhëtime me tren jashtë vendit

Hekurudhat zvicerane shohin më shumë kërkesë për udhëtime me tren jashtë vendit

Udhëtarët në Zvicër po marrin gjithnjë e më shumë kërkesa për udhëtime jashtë vendit, me Hekurudhat Federale Zvicerane janë raportuar rritje prej 10% të kërkesës për udhëtime ndërkombëtare dhe 25% më shumë kërkesë për udhëtime me tren natën.

Sipas një raporti në gazetën NZZ të së dielës, kërkesa për udhëtime me tren natën veçanërisht në shtrirjet midis Zvicrës dhe qyteteve gjermane të Berlinit dhe Hamburgut janë rritur në përqindje dukshëm më të madhe, e po ashtu edhe në rrugët për Francë.

Zëdhënësi i Hekurudhave Federale Sabine Baumgartner i tha NZZ të dielën se është gati të ndryshojë klimën. Por, ajo tha:”Ne e dimë nga anketat e klientëve se çështjet e qëndrueshmërisë janë bërë më të rëndësishme”.

Operatori hekurudhor francez-zviceran TGV Lyria dëshiron të ofrojë 30% më shumë vende në trenat midis Zvicrës dhe Francës duke filluar nga dhjetori. Fabien Soulet, kreu i TGV Lyria, i tha NZZ të dielën se ai dëshiron të ndryshojë gjithë flotën e trenave me shpejtësi të lartë.

Hekurudhat Federale po diskutojnë për riinvestimin në trena, duke reaguar ndaj një publiku të vetëdijshëm për klimën duke pasur mendime të dyta rreth fluturimeve në distanca të shkurtra. Një vendim për mënyrën e ndërtimit të rrjetit të trenave të natës do të vijë vitin e ardhshëm.