16:24 / E Mërkurë, 17 Tetor 2018 / indeksADMonline

Zyrtare: Wembley nuk shitet, Khan tërheq ofertën

Shahid Khan ka tërhequr ofertën prej 600millionë funte për të blerë Wembleyn.

Shefi ekzekutiv i FA, Martin Glenn, ka zbuluar sot se Khan e ka tërhequr “ofertën e tij zyrtare” nga tryeza.

Glenn pohoi se ishte një ofertë shumë e besueshme dhe u mor parasysh shumë seriozisht, por për momentin stadiumi i famshëm nuk është në shitje.

Deklarata e plotë thotë: “Më parë këtë vit, FA mori një ofertë zyrtare nga Shahid Khan për të blerë stadiumin Wembley.

“Ishte një ofertë shumë e besueshme dhe iu dha konsideratë shumë serioze.

“Shahid Khan na ka njoftuar sot se ai do të tërheqë ofertën e tij për të blerë stadiumin – dhe ne respektojmë plotësisht vendimin e tij.

“Z. Khan besonte se oferta e tij për të blerë stadiumin Wembley do të lëshonte fonde për të ndihmuar në përmirësimin e objekteve të futbollit në Angli dhe se do të mirëpritej nga të gjithë aktorët e futbollit.

“Në një takim të kohëve të fundit me Z. Khan ai na shprehu se, pa mbështetje më të fortë nga brenda lojës, oferta e tij shihet si më e përçarë se ajo që pritej të ishte dhe ka vendosur të tërheqë propozimin e tij.

“Stadiumi Wembley është një vend portreti që respektohet në mbarë botën dhe do të vazhdojë të lulëzojë nën pronësinë dhe drejtimin e FA.

“Ka pasur shumë diskutime në të dyja anët e këtij debati dhe pa dyshim ka ngritur vetëdijen për çështjen që objektet e futbollit komunitar në Angli kanë nevojë për investime të konsiderueshme.

“Ne dëshirojmë të falënderojmë palët e interesit të futbollit, Qeverinë, Bordi i FA dhe anëtarët e Këshillit për qasjen e tyre bashkëpunuese gjatë gjithë këtij procesi.

“Ne do të vazhdojmë të punojmë së bashku për të identifikuar mënyra të reja dhe inovative për të investuar në mjediset e futbollit në komunitet në të ardhmen”.

 

Temat: