08:21 / E Shtunë, 13 Tetor 2018

​Akademia Suedeze kërkon largimin e Frostenson, burri saj dyshohet për përdhunim

Akademia Suedeze për ndarjen e Çmimit Nobel për Letërsi, ka kërkuar sot nga Katarina Frostenson, anëtare e Komitetit Nobel dhe gruaja e të dyshuarit për përdhunim, që të largohet nga trupi që aktualisht po përpiqet të rimarrë prestigjin e vet.

“Akademia mbështeti njëzëri rezolutën me të cilën Frostenson, iu kërkua të tërhiqet vullnetarisht nga akademi”, njoftoi Akademia Suedeze.