17:47 / E Mërkurë, 26 Janar 2022 / GF

​Çfarë thotë për ju mënyra se si ushqeheni?

Mënyra se si ushqehemi mund të zbulojë gjithçka për karakterin tonë, ashtu si një test personaliteti!

Ndoshta nuk e keni ditur se ekzistojnë gjashtë lloje personaliteti në varësi të mënyrës se si hani. Nëse jeni duke ngrënë, duke ngrënë për “orë” apo duke gëlltitur drekën në klasë, ka një përshkrim të llojit të personalitetit tuaj!

Ja çfarë lloj personi jeni në varësi të mënyrës se si ushqeheni dhe silleni në tavolinë!

1. Hani ngadalë

Ju jeni një person i durueshëm, keni shumë respekt për njerëzit e tjerë dhe dini si ta shijoni jetën. E meta juaj është ngadalësia e përgjithshme, veçanërisht në punë. Kur duhet të marrësh një vendim shpejt, “paralizohesh”!

2. Hani shpejt

Ju dini të bëni më shumë gjëra në të njëjtën kohë, nuk humbisni kurrë afate dhe kryesisht e dini paraprakisht se si do të veproni në një situatë. E meta juaj është tendenca për të konkurruar, prandaj ndonjëherë humbisni momente të rëndësishme në jetë.

3. Shërbeheni si në restorant

Njerëzit që kujdesen më shumë për pamjen e ushqimit të tyre sesa nëse është i shijshëm janë të organizuar dhe të zellshëm. Shtëpia e tyre është ndoshta jashtëzakonisht e pastër dhe të gjitha gjërat janë të renditura sipas rendit alfabetik! Disavantazhi i tyre është se ndonjëherë janë të ashpër me të tjerët, për shkak të këtyre “standardeve” të larta.

4. Nuk ha këtë, nuk ha atë…

Përzgjedhësit janë njerëz që refuzojnë të dalin nga zona e tyre e rehatisë në ushqim, por edhe në jetë. Nëse jeni një person që vazhdimisht keni disa kundërshtime për ushqimin, nuk ha këtë apo atë – dhe nuk keni ndonjë alergji apo problem të ngjashëm – dijeni se e meta juaj është frika nga dështimi.

5. Krijoni kaos

Nëse keni ngrënë në tavolinë, do të ketë gjurmë të atij “krimi” në dy metra larg jush! Jeni të çrregullt duke ngrënë, keni përzier gjithçka në një pjatë, po rrihni duart duke mbajtur një pirun… Jeni një person argëtues dhe i përgjegjshëm, megjithëse nuk do ta mendonit se ndërsa dikush ju shikon duke ngrënë! E vetmja pengesë është se jeni vonë, sepse shumë gjëra të “magjepsin” rrugës për në vendin që keni nisur.

6. Shtrydheni ose flisni me gojën plot

Njerëzit që hanë me zë të lartë janë ekstrovertë, miqësorë dhe plot vetëbesim. Ata fjalë për fjalë nuk u intereson se çfarë mendojnë të tjerët! Edhe pse ambienti ndonjëherë i sheh si të pasjellshëm, ata thjesht po përpiqen të shijojnë jetën. E vetmja pengesë e tyre është se janë shumë të hapur ndaj njerëzve, prandaj besimi i tyre mund të tradhtohet.