13:04 / E Hënë, 14 Nëntor 2022 / MSH

​Furnizuesit gjermanë të makinave përballen me valë falimentimesh

Furnizuesit gjermanë të makinave po përballen me një valë falimentimesh vitin e ardhshëm, pasi shumë kompani mund të mos jenë më në gjendje të paguajnë faturat e tyre të energjisë elektrike, raportojnë mediat lokale.

“Në gjysmën e parë të vitit 2023, do të shohim shumë falimentime sepse kompanitë nuk mund të paguajnë faturat e tyre të energjisë elektrike”, tha Stefan Wolf, kreu i furnizuesit të automjeteve Elringklinger, për revistën e automobilave Automobilwoche.

Ai tha se nuk ka parë kurrë rritje kaq masive të kostove në 25 vjetët e fundit, duke shtuar se përveç inflacionit të energjisë, çmimet për granula plastike dhe çeliku janë rritur në mënyrë dramatike.

Edhe pse furnitorët e automobilave po përpiqen të marrin kompensim nga klientët e tyre, prodhuesit e makinave, sipas Wolf, kjo nuk është 100% e suksesshme.

“Kostot reflektohen drejtpërdrejt në fund,” shtoi ai.

Ai ankohet gjithashtu për kërkesat e sindikatave për rritje 8% të pagave. Këto kërkesa janë “jashtë botës”, tha Wolf./AA