16:23 / E Diele, 25 Shtator 2022 / AR

​Grupet e njerëzve që duhet të shmangin kafenë

Kafeina mund t’ju jep nxitjen e shumëdëshiruar, por lehtë mund ta teproni.

Ekspertët thonë se është një stimulues që mund të ndikojë në organizëm në disa mënyra.

Është më e sigurt të peshoni përfitimet dhe rreziqet, por ka ende shumë kafeinë në ditë.

Kafeina duhet të shmanget nga gratë shtatzëna, fëmijët, personat me terapi kundër ankthit, me presion të lartë të gjakut dhe sëmundje të zemrës.

Nëse nuk i përkisni asnjërit prej grupeve të mësipërme, atëherë është mirë që të konsumoni kafeinë në sasi të moderuar.

Të rriturit e shëndetshëm duhet të konsumojnë jo më shumë se 400 mg kafeinë në ditë. Adoleshentët duhet të kufizojnë gjithashtu marrjen e tyre në më pak se 100 mg kafe në ditë.