08:03 / E Martë, 05 Prill 2022 / AR

​Katër arsye pse femrat bien gjithmonë në të njëjtin tip mashkulli

Krijimi i një marrëdhënieje të shkëlqyer mund të jetë një nga përvojat më argëtuese dhe emocionuese që do të kaloni ndonjëherë, por pjesa më e vështirë është të arrish atje.

Një marrëdhënie e re ose një interes dashurie mund të shkaktojë shumë gjëra tek ne, të tilla si shqetësim për të mos ditur nëse një marrëdhënie do të ketë sukses apo jo.

Ka shumë pengesa që duhet të kapërceni për të gjetur ‘të duhurin’, kështu që këtu janë katër arsye për të mbajtur larg djalin që dëshironi:

1. Besimi juaj në dashuri është zbehur. Përqendrimi në të gjitha pengesat dhe çfarë mund të ndodhë do t’ju lërë absolutisht të dobësuar dhe të dërrmuar. I gjithë ky mendim mund të jetë rraskapitës dhe ju bën të mendoni se dashuria është e pamundur. Pra, për të mos u zhgënjyer, mund të vendosni se do të ishte më e lehtë të hiqni dorë ose të mos angazhoheni me gjithë zemër në lidhjen, transmeton YourTango.

2. Ju nuk arrini të shkoni për atë që dëshironi vërtet. Kur besoni se dashuria është e pamundur dhe se mali është shumë i lartë, nuk do të arrini dot atje ku dëshironi të shkoni. Keni frikë se mund të jeni vërtet të lumtur dhe se dashuria juaj mund të ketë sukses. Nga frika dhe nga ‘loja e sigurt’ dilni me dikë që ju do.

Nëse jeni duke u takuar me dikë që ju do – nuk ka asnjë rrezik; ju kontrolloni rezultatin. Dhe nëse shkoni për atë që dëshironi, ekziston rreziku – rreziku i të qenit zemërthyer, i braktisur … por edhe rreziku për të qenë i lumtur. Rreziku ia vlen. Në fund të fundit, përfitimet tejkalojnë rrezikun e humbjes, kështu që pse të mos investoni gjithçka?

3. Ju besoni se ‘të lumtur për pjesën tjetër të jetës’ vlen vetëm për të tjerët. “Fat i mirë për pjesën tjetër të jetës” i ndodh kujtdo që vendos se nuk do të dorëzohet kurrë, pavarësisht se çfarë ndodh. Është dikush që do të marrë rreziqe dhe do të shkojë për atë që dëshiron vërtet.

Një person që gjithmonë do të ngrihet përsëri dhe përsëri pas refuzimit, ndërprerjes dhe dhimbjes dhe nuk do të jetë i kënaqur me status quo-në. Universi gjithmonë shpërblen këmbëngulësit dhe të vendosur mes nesh. Jeta juaj dhe zgjedhjet tuaja krijojnë një rezultat. Pra, dilni, gjeni burime, kërkoni lumturinë dhe bëjini që jeta t’ju ndodhë. Topi është në fushën tuaj; besoni në dashuri dhe bëjeni realitetin tuaj.

4. Negativiteti ndodh kur jemi të lumtur. Gjërat e këqija, të metat dhe problemet tona ndodhin edhe kur jemi të lumtur dhe e vetmja mënyrë për ta shmangur atë është të jemi në një marrëdhënie me dikë që na do, kujdeset për ne dhe që në fakt na mbështet.

Ndjenjat e pasigurisë, xhelozisë ose shmangies së traumave të fëmijërisë do të lindin kur ne jemi të lumtur. Ajo që ne bëjmë për të ndikon në rezultatin. Një marrëdhënie që vlerësojmë me dikë që duam mund të jetë një shëtitje në një përvojë të panjohur dhe krejtësisht të re për ne, por nuk do të pendoheni kurrë.

Përballuni me frikën tuaj dhe shkoni për personin që dëshironi, jo atë që ‘merrni’. Mos e tërhiqni personin që dëshironi vetëm pse keni frikë prej tij. Ju keni frikë nga ndryshimi që sjell kjo, dhe mënyra për ta arritur dhe ndryshimi është në vetvete i frikshëm sepse është i panjohur. Por është gjithashtu gjëja më e mirë që mund të bëni për veten tuaj.