21:31 / E Diele, 27 Nëntor 2022 / GF

​Numrat e telefonit të 500 milionë përdoruesve të WhatsApp janë në shitje

Hakerët dyshohet se kapën numrat e telefonit të rreth 487 milionë përdoruesve të WhatsApp nga 84 vende.

Një bazë të dhënash e këtyre të dhënave u ofrua kohët e fundit për shitje në një forum hakerësh.

Me një bazë përdoruesish prej mbi dy miliardë njerëz, WhatsApp është platforma më e madhe e mesazheve. Kjo do të thotë që baza e të dhënave të rrjedhur përmban numrat e telefonit të një të katërtës së të gjithë përdoruesve të WhatsApp.

Cybernews raporton se nga 487 milionë kontaktet e përmendura, më shumë se 32 milionë prej tyre janë nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës, 45 milionë janë nga Egjipti, 29 milionë janë nga Arabia Saudite, 20 milionë janë nga Franca dhe Turqia, 11 milionë janë nga Britania…

Cybernews thekson se hakerët nuk përmendën se si arritën në këtë bazë të dhënash dhe sugjerojnë se ata përdorën teknologjinë e tyre për të mbledhur të dhënat.

Është e mundur që hakerët nuk kanë hakuar teknikisht në WhatsApp, por kanë mbledhur të dhënat duke përdorur teknologjinë “web scraping”, e cila përfshin ekzekutimin e një skripti të automatizuar për të verifikuar që faqet e internetit janë duke u përdorur për WhatsApp.

Theksohet se nuk është e mundur të zbulohet nëse numri juaj është edhe në atë bazë të dhënash.