23:35 / E Diele, 29 Mars 2020 / indeksADMonline

​Sllovenia bllokon qytetet

Në Slloveni, për shkak të koronavirusit, kufizimet në lëvizjen e njerëzve do të forcohen që nga nesër, në mënyrë që askush të mos jetë në gjendje të largohet nga territori i komunës ku ata jetojnë.

Njerëzit do të lejohen të largohen nga komuna e tyre për punë ose ndihmë mjekësore, vizita në farmaci, misione diplomatike ose autoritete gjyqësore.

Veshja e maskave do të jetë e detyrueshme në të gjitha hapësirat publike, raporton agjencia sllovene e lajmeve STA.

Dekreti i ri lejon kryetarët e bashkive të ndërmarrin masa të mëtejshme për të parandaluar përhapjen e koronavirusit.

Sipas STA, urdhri i ri pritej duke pasur parasysh që individët nuk i morën seriozisht masat e mëparshme.

Sipas propozimit, policia do të jetë monitorojë vendndodhjet e personave që vendosën të izolohen në vend të karantinës së detyrueshme, për të cilën ata do të duhet të japin pëlqimin e qartë.

Policia gjithashtu do të ketë qasje në njohjen e fytyrës, të jetë në gjendje të bllokojë rrugët, të hyjë në apartamente dhe të arrestojë përkohësisht njerëz. Gjithashtu do të ketë qasje në të dhënat shëndetësore nga Instituti Kombëtar i Shëndetit Publik.

Të dhënat do të ruhen derisa do të jenë në fuqi vendimet për thyerjen e koronavirusit dhe deri 30 ditë pasi të ketë përfunduar epidemia, dhe më pas ato do të shkatërrohen.