11:00 / E Hënë, 05 Mars 2018 / indeksADMonline

4 parashikime që Bill Gates bëri në 1999 të cilat sot janë vërtetuar plotësisht

Në librin e tij “Business @ the Speed of Thought” të publikuar në vitin 1990, Gates bënte disa
parashikime në lidhje me zhvillimin e teknologjisë të cilat për kohën ishin të paimagjinueshme.

Koha tregoi që çdo mendim i këtij libri po vërtetohet dita ditës. Disa nga parashikimet po i listojmë më poshtë:
 1. Website për krahasimin e çmimeve
  Parashikimi i Gates: do të zhvillohen shërbime të cilat do të ofrojnë krahasim të çmimeve në
  mënyrë automatike në mënyrë që njerëzit të zgjedhin lehtësisht produktet më të lira
  Sot: mjaft lehtësisht, mund të kërkohet në Google çdo produkt dhe të shihet krahasimi i
  çmimeve
 2. Pajisjet mobile
  Parashikimi i Gates: do të kemi gjithmonë pas vetes pajisje elektronike që do të na lejojnë të
  jemi gjatë gjithë kohës online, të bëjmë blerje kudo që ndodhemi, të lexojmë lajmet e fundit, pra
  të bëjmë çdo gjë vetëm me anë të një pajisjeje.
  Sot: Smartphone, Smartwatch, Amazon Echo, HoloLens etj janë disa nga produktet që na lejojnë
  të jemi gjatë gjithë kohës online dhe të lidhur.
 3. Pagesa të menjëhershme, financime online dhe asistencë mjekësore online
  Parashikimi i Gates: Njerëzit do të paguajnë fatura online dhe do të komunikojnë me doktorët
  online
  Sot: Tashmë, janë krijuar mjaft startupe nëpër botë që sjellin më nga afër pacientët me doktorin
  dhe lejojnë rezervime dhe këshillime online. Gjithashtu, nëpërmjet faqeve të ndryshme mund
  të merret lehtësisht një hua online dhe të kryhen pagesa online.
 4. Asistent inteligjent dhe Internet of Things
  Parashikimi i Gates: do zhvillohen asistentë personalë që do të lidhin të gjitha pajisjet në mënyrë
  inteligjente me njëra tjetrën duke shkëmbyer të dhëna.
  Sot: Asistentët vokalë si Siri apo Google Assistant i ofrojnë përdoruesve informacione të
  ndryshme në lidhje me përditshmërinë e tyre dhe kërkesat e tyre. Vlen për tu përmendur këtu
  edhe instrumentet inteligjent si rasti i Nest që regjistrojnë sjelljen e individit dhe rregullojnë në
  mënyrë automatike temperaturën e shtëpisë.