08:14 / E Diele, 05 Korrik 2020 / indeksADMonline

6 shenja që tregojnë se keni mushkëri të ndotura

Kollë kronike

10 Silent Symptoms of Lung Disease | The Healthy

Kur një kollë zgjat më shumë se një muaj, ajo konsiderohet në natyrë kronike. Sipas të gjitha gjasave, ilaçet janë provuar dhe si të dështuara. Kjo duhet të merret si një shenjë se diçka nuk është në rregull me sistemin e frymëmarrjes.

Prodhimi i vazhdueshëm i mukusit

Kur rrugët tona të frymëmarrjes irritohen ose infektohen, ato do të prodhojnë mukus (ose gëlbazë) si mbrojtje. Nëse kjo prodhim i vazhdueshëm i mukusit zgjat më shumë se një muaj, mund të jetë një shenjë paralajmëruese e problemeve të mushkërive.

Dhimbje të qëndrueshme në gjoks

Dhimbja e gjoksit që në mënyrë të pashpjegueshme zgjat më shumë se një muaj mund të jetë një shenjë paralajmëruese. Është një shenjë se mushkëritë janë të përfshira nëse dhimbja në gjoks është sjellë ose përkeqësuar nga thithja, nxjerrja ose kollitja.

Gulçim

Kur shfaqet gulçimi, zakonisht është për shkak të një zemre të gjendjes së mushkërive. Kjo simptomë mund të ngushtohet në ose / ose, pasi që të dy janë të përfshirë në transportin e oksigjenit në inde dhe heqjen e dioksidit të karbonit. Kur shfaqet njëra nga këto probleme, rezulton në gulçim.

Kollitja me gjak

Kur ndodh kollitja me gjak, gjithmonë është problemi me mushkëritë ose traktin e sipërm respirator. Është e panevojshme të thuhet, kjo është diçka që kërkon vëmendje të menjëhershme pasi mund të sinjalizojë një problem të rëndë shëndetësor.

Frymarja me  zor

Is your CPAP machine making you sick? - Harvard Health

Frymarja me zor është si një tingull fishkëllimë në lartësi të zakonshme që zakonisht ndodh kur merr frymë jashtë ,por mund të ndodhë edhe  kur merrni  frymë nga brenda. Kjo është zakonisht një shenjë që një objekt i huaj po bllokon rrjedhën normale të ajrit në mushkëri ose shtrëngon rrugët e frymëmarrjes në mushkëri.