15:14 / E Martë, 24 Prill 2018 / indeksADMonline

a��PartitA� konfirmojnA� pjesA�marrjen nA� tryezA�n e LDK-sA�, PDK po mendohet

Lidhja Demokratike e KosovA�s, nesA�r do ta��i bashkojA� partitA� politike nA� pozitA� dhe opozitA� nA� tryezA�n e thirrur pA�r tA� diskutuar rreth situatA�s aktuale politike dhe mundA�sinA� e dakordimit pA�r tA� shkuar nA� zgjedhje tA� parakohshme.

PjesA�marrjen nA� kA�tA� tryezA� e kanA� konfirmuar tA� gjitha partitA� politike nA� pozitA� dhe opozitA�, pA�rveA� PartisA� Demokratike tA� KosovA�s.

Rreth njA� tavoline do tA� ulen pA�rfaqA�suesit e partive politike nA� tA� cilA�n do tA� paraqiten qA�ndrimet e tyre rreth situatA�s politike dhe mundA�sisA� sA� shkuarjes nA� zgjedhje tA� parakohshme.

MegjithatA�, shefi i grupit parlamentar tA� PDK-sA�, Memli Krasniqi ka thA�nA� se nesA�r do ta bA�jnA� publik qA�ndrimin e tyre nA�se do tA� jenA� pjesA� e kA�saj tryeze apo jo.

a�?NesA�r do ta bA�jmA� publik qA�ndrimin nA�se do tA� jemi pjesA� e kA�saj tryezea�?, tha shkurt Krasniqi.

PjesA�marrjen nA� tryezA�n e LDK-sA� e ka konfirmuar deputeti i VetA�vendosje Glauk Konjufca.

NA� kA�tA� tryezA� sipas KonjufcA�s do tA� paraqesin qA�ndrimin e tyre politik dhe gatishmA�rinA� pA�r tA� shkuar nA� zgjedhje tA� parakohshme, meqA� sipas tij, kjo Qeveri A�shtA� e papA�rgjegjshme.

PjesA� e kA�saj tryeze do tA� jetA� edhe partia e kryeministrit Ramush Haradinaj, AAK-ja. Shefi i Grupit Parlamentar tA� kA�saj partie, Ahmet Isufi, tha se aty do ta��i shpalosin qA�ndrimet rreth kA�tyre A�A�shtjeve.

PjesA� e tryezA�s do tA� jenA� edhe pA�rfaqA�sues tA� NismA�s Socialdemokrate tA� KosovA�s. Shefi i Grupit Parlamentar tA� kA�saj partie, Bilall Sherifi, tha se duhet tA� heqin logjikA�n e mos takimeve, prandaj do tA� jenA� pjesA� e tryezA�s sA� thirrur nga LDK-ja.

I pyetur nA�se janA� pro opsionit pA�r zgjedhje tA� parakohshme, Sherifi theksoi se zgjedhjet nuk ka ende njA� vit qA� janA� mbajtur dhe Kosova nuk ka histori tA� tillA� tA� zgjedhjeve A�do gjashtA� muaj, por mesatarja nA� KosovA� A�shtA� tri vjet, prandaj ka pA�lqyer tA� presin qA� edhe kjo Qeveri ta��i ketA� mbush se paku tri vite sa edhe qeveritA� e kaluara.

Ndryshe Lidhja Demokratike e KosovA�s nesA�r do tA� mbajA� tryezA� ku janA� tA� ftuar tA� gjitha partitA� politike nA� tA� cilA�n do tA� diskutohet edhe pA�r siA� kanA� thA�nA� a�?datA�n e zgjedhjevea��.