13:42 / E Enjte, 18 Prill 2019 / indeksADMonline

A duhet stërvitur me barkun bosh?

Një nga temat më të diskutuara në industrinë e shëndetit dhe palestrës është nëse është më mirë të ushtroni me stomak bosh, apo të hani para stërvitjeve.

Në kohët e fundit, frazat si ‘agjërimi i përhershëm’ dhe ‘agjërimi kardio’ po përdoren shumë kur diskutohet mbi këtë temë.

Agjërimi kardio në thelb do të thotë të bësh kardio kur trupi yt është në gjendje të reagoi shpejtë. Një gjendje e agjëruar do të thotë të bësh ushtrime kur trupi yt nuk përpunon mirë ushqimin (që zakonisht zgjat rreth 3-6 orë). Me fjalë të tjera, do të thotë të punosh me një stomak bosh, transmeton Indeksonline.

Por ka edhe shumë fjalë ku thuhet se ideja që ju mund të djegni më shumë yndyrë duke bërë agjërimin e kardio.

Shumica e njerëzve duan të dinë nëse do të stërviten në stomak bosh, me shpresën se mund të përmirësojnë rezultatet e tyre.

Ka të mira dhe të këqija për të agjëruar kardio, si dhe të hahet para një stërvitje.

Në fund të fundit, ju duhet të bëni atë që ju bën të ndjeheni më mirë tek trupi juaj.

Është e rëndësishme të kuptoni se nëse keni ngrënë një vakt të madh para stërvitjes suaj, një pjesë e gjakut tuaj potencialisht largohet nga muskujt punues në sistemin e tretjes për të ndihmuar përpunimin e ushqimit tuaj.

“Meqë gjaku është sistemi i shpërndarjes së oksigjenit të trupit tuaj, kjo do të thotë se ekziston një gjasë e madhe që do të ketë më pak oksigjen në dispozicionin e muskujve tuaj, gjë që mund të zvogëlojë aftësinë e djegies së yndyrës në trup gjatë ushtrimit”/Indeksonline/

Të fundit