12:24 / E Hënë, 26 Tetor 2020

A mbron vaksina e gripit nga koronavirusi?

Sipas ekspertëve, marrja e një vaksine gripi nuk parandalon koronavirusin. Vetëm parandalon sëmundjen të përkeqësohet me gripin.

Vaksina e gripit  si çdo vit do të mbrojë metabolizmin nga infeksionet e gripit. Me fjalë të tjera, është shumë e rëndësishme që ata që kanë këtë vaksinë të mos bëjnë kompromis kundër koronavirusit.

Farmacistja Hülya Güneş thotë se nuk duhet të ketë perceptim se “vaksina nuk do të kapë virusin – koronavirus”.

Vaksina parandalon koronavirusin të bëhet më i rëndë për shkak të gripit. Anëtari i Fakultetit të Universitetit të Shkencave të Shëndetit assoc. dr. Mesmail Mert Vural shpjegon përfitimet e vaksinës së gripit si më poshtë:

“Parandalon koincidencën e epidemisë së gripit dhe epidemisë COVID dhe na mbron nga pasojat e njëpasnjëshme të infeksioneve, veçanërisht te njerëzit me një sistem imunitar më të ulët”. Sipas ekspertëve, masa më efektive kundër koronavirusit dhe gripit është të respekto rregullat e maskave dhe distancës!