15:52 / E Enjte, 19 Shtator 2019

A mund ta ngadalësojnë ushtrimet Alzheimerin?

Një studim i trurit sugjeron që ushtrimet në katër ose pesë herë në javë mund ta vonojnë përparimin e sëmundjes së Alzheimerit.

Hulumtimi është udhëhequr nga Prof.Rong Zhang. Ekipi publikoi gjetjet e tyre në Journal of Alzheimer’s Disease.

Prof.Rong Zhang dhe ekipi i tij më parë i kushtuan përpjekjet e tyre për të studiur marrëdhëniet midis ushtrimit dhe dementeas. Një studim i tillë që Medical Neës Today publikoi thotë se zbulimi se ushtrimi aerob ruan shëndetin e trurit të njerëzve, transmeton Indeksonline.

“Të kuptuarit e bazës molekulare për sëmundjen e Alzheimerit është e rëndësishme”, thotë Prof. Zhang.

Aktualisht, Prof. Zhang po udhëheq një gjykim klinik kombëtar që do të hetojë më tej lidhjen midis ushtrimit dhe demencës./Indeksonline/