75 Mall Live Search
17:03 / E Martë, 18 Qershor 2024 / Gj. Sh

AAK në programin zgjedhor: Paga mesatare në sektorin publik do të jetë mbi 1 mijë euro

Grupi për hartimin e Programit Zgjedhor të AAK-së 2025-2028 është mbledhur sot ku bëhet e ditur se kanë  diskutuar programin për Ekonominë dhe Sigurinë Sociale.

Sipas njoftimit të AAK-së, ky grup miratoi disa qëndrime programore, ku njëra ndër to është rritja e pagës minimale në 450 euro.

Tutje, bëhet e ditur se sipas programit të AAK-së, paga mesatare në sektorin publik do të jetë mbi 1 mijë euro, ndërsa vlera nën pagën minimale nuk do të tatimohet.

Më poshtë gjeni qëndrimet programore të AAK-së:

 1. Paga minimale 450 euro;
 2. Paga mesatare në sektorin publik mbi 1000 euro;
 3. Vlera nën pagën minimale nuk tatimohet;
 4. Revitalizim i plotë i kapacitetve energjetike;
 5. Privatizimi i ndërmarrjeve shoqërore;
 6. Granti i katërt për Komuna, miratimi i Ligjit për Financat Lokale;
 7. Burimet njerëzore – Subvencionimi i pagave të sektorëve deficitar;
 8. Orari fleksibil në punë në sektorin publik;
 9. Domain i veçantë i Kosovës – Pavarësia digjitale;
 10. Zhvillimi i industrisë së Turizmit, duke përfshirë agroturizmin dhe turizmin shëndetësor;
 11. Kosova nyje logjistike në Ballkanin Perëndimor;
 12. Krijimi i klimës së sigurisë për investimet e huaja;
 13. Dyfishim i buxhetit brenda mandatit qeverisës.