18:15 / E Shtunë, 21 Nëntor 2020

Aeroporti i Oslos do të mbyllet pjesërisht pas zvogëlimit të numrit të pasagjerëve

Aeroporti “Gardermoen” i Oslos  ka filluar mbylljen e pjesëve të mëdha të terminaleve të tij.

Mbyllja e pjesshme vjen si pasojë e një uljeje drastike të numrit të pasagjerëve që përdorin aeroportin për shkak të krizës së koronavirusit, raporton transmetuesi kombëtar norvegjez NRK.

Drejtoresha e Aeroportit të Oslos, Stine Ramstad Westby, tha se trafiku ajror nuk do të kthehet me nivelet para koronavirusrit para vitit 2022 ose 2023.

“Në kohëra si kjo, është e vështirë të jesh Drejtoreshë e Aeroportit në Aeroportin e Oslos. Ne jetojmë me klientë, pasagjerë dhe linja ajrore dhe ata tashmë nuk janë në aeroport”, deklaroi Westby.

Numrat e ulët të trafikut nënkuptojnë që terminali Pir Nord, i cili lehtëson fluturimet ndërkombëtare dhe ato vendase, dhe pjesa lindore e sallës së nisjeve do të jetë e mbyllur për publikun në të ardhmen e afërt.

“Kjo do të na mundësojë të kursejmë energji elektrike, pastrim dhe mirëmbajtje. Në situatën që jemi tani me të ardhura të ulëta, çdo koronë llogaritet, “tha Westby.

Shifrat e trafikut nga java e kaluar tregojnë një rënie prej 86 përqind të numrit të pasagjerëve krahasuar me të njëjtën javë në 2019, shkruan NRK.

Westby tha se ajo kishte frikë nga humbjet e mëdha të vendeve të punës në aeroport dhe ishte e dyshimtë nëse një vaksinë koronavirus do të mbërrinte në kohë për të mbrojtur vendet e punës.

“Informacioni që kemi nga Drejtoria e Shëndetësisë (Norvegjeze) është se do të duhet pak kohë para se vaksina të jetë në dispozicion për të gjithë në popullatë,” tha ajo.

Si e tillë, ajo tha se priste që një përmirësim i situatës në 2022 dhe 2023, me një kthim në trafik normal në 2025.