17:00 / E Martë, 26 Janar 2021 / B H

Alarmohet Greqia, zbulohen raste të koronavirusit anglez në kufi me Shqipërinë

Në Greqi në 24 orët e fundit, janë zbuluar tre lloje të virusit të ri, por shqetësimet shprehen për një numër më të madh, pasi rastet u gjetën në zona të ndryshme jashtë Selanikut, shumë afër Shqipërisë.

Protothema.gr, shkruan se Profesori i Departamentit të Mjekësisë të Universitetit Aristoteli të Selanikut dhe shefi i Laboratorit të Referencës së Greqisë Veriore, Anna Papa Konidari, kanë thënë se dy nga tipet e virusit janë që aktualisht janë kthyer në shqetësim për Greqinë, janë identifikuar dy ditë më parë.

“Tipet e reja të virusit të mutuar u identifikuan dy ditë më parë në laborator. Ne nuk u habitëm sepse ishte vetëm çështje kohe kur ekzekutivi do të gjendej këtu, pasi që tashmë ishte bërë e ditur se ai ekzistonte në Athinë dhe Kretë. Kjo është arsyeja pse kemi nevojë për vëmendje nga të gjithë ne, duhet t’i zbatojmë masat në mënyrë korrekte”,- tha ajo.

Ndërkohë, sipas profesorit të Departamentit të Mjekësisë të Universitetit Aristoteli të Selanikut, drejtuesit e rinj janë vendosur në zona të ndryshme, ndërsa njoftimet pritet të bëhen nga EODY në një të ardhme të afërt:

“Këto janë të dhëna që vetëm EODY mund t’i shpallë. Besoj se së shpejti njerëzit do të njohin zonat ku u gjet lloji i mutuar. Ne jemi duke vazhduar inspektimet për të parë nëse ka ekzekutivë të tjerë të identifikuar në mostra”.- tha ai.

Sipas medias, mësohet se deri më tani janë identifikuar 59 raste të mutacionit britanik. Bazuar në të dhënat që tregojnë se tendosja mutante është më ngjitëse, Arkoumaneas shprehu shqetësimin e tij për më shumë raste, diçka që, siç tha ai, i shtohet një ekuacioni tashmë kompleks.