14:20 / E Mërkurë, 20 Qershor 2018 / k.v

Alkooli, vdekshmëria dhe rreziku i kancerit

Marrëdhënia e alkoolit me njerëzimin është e gjatë, ashtu siç është edhe historia e hulumtimit mbi përfitimet dhe pasojat e tij. Një studim i ri hedh një vështrim të ri mbi alkoolin, vdekshmërinë dhe rrezikun e kancerit.

Një studim i ri studion ndërveprimin e alkoolit me rrezikun e jetëgjatësisë dhe kancerit. Konsumimi i alkoolit ka qenë përfundimisht e lidhur me shumë pasoja negative të shëndetit.

Megjithatë, marrëdhënia e saktë midis niveleve më të ulëta të konsumit të alkoolit dhe rezultateve shëndetësore është më e ndërlikuar.

Për shembull, shkencëtarët kanë zbuluar se edhe nivelet e ulëta të marrjes së alkoolit mund të rrisin rrezikun e zhvillimit të kancerit.

Me fjalë të tjera, një sasi e vogël alkooli mund të jetë më pak e rrezikshme mirëpo konsumimi i sasisë së madhe të alkoolit rrit rrezikun e vdekshmërisë dhe prekjes nga kancer./Indeksonline/

Temat: