07:18 / E Mërkurë, 30 Tetor 2019 / indeksADMonline

Ambasada britanike nis projektin për forcimin e sistemit të drejtësisë

Ambasada britanike, përmes partnerëve të saj implementues “Axiom International” dhe “Agjencia Limited” dhe në bashkëpunim me Këshillin Gjyqësor të Kosovës do të mbajë ceremoninë e fillimit të projektit të saj “Forcimi i Sistemit të Drejtësisë në Kosovë”.

Ky projekt synon të rrisë llogaridhënien, transparencën dhe integritetin, duke zhvilluar sisteme, të cilat janë në pronësi vendore dhe të qëndrueshme, duke u përqendruar veçanërisht në proceset e rekrutimit, avancimit dhe transferimit të të gjithë gjyqtarëve.

Projekti do të përfshijë kornizën e performancës organizative të akredituar ndërkombëtarisht, e cila do të forcojë aftësinë e Këshillit për të drejtuar në mënyrë strategjike Shërbimin Gjyqësor dhe për të siguruar përmirësim të vazhdueshëm dhe të qëndrueshëm institucional.

Ambasadori i Mbretërisë së Bashkuar në Kosovë Nicholas Abbott, do të mbajë një fjalim në këtë ngjarje e cila nis prej orës 10:30.