19:26 / E Premte, 13 Dhjetor 2019

Ambasadori i SHBA-së, në Kosovë, lavdëron Ministrinë e Drejtësisë për zbatim Ligji për Ndërmjetësim

Ambasadori i Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Kosovë, Philip Kosnett, përmes llogarisë  së tij Twitter,  ka lavdëruar Ministrinë e Drejtësisë, e cila udhëhiqet nga ministri në detyrë Abelard Tahiri, për zbatimin e Ligjin për ndërmjetësim, ligj ky i cili kontribuon në zgjidhjen e shpejtë dhe efikas të rasteve gjyqësore.

“ Është e rëndësishme që Ministria e Drejtësisë po zbaton Ligjin e Ndërmjetësimit duke u dhënë udhëzime gjykatave për licencimin, mbikëqyrjen, regjistrimin, trajnimin dhe etikën. Më shumë qasje në zgjidhjen alternative të mosmarrëveshjeve është një përmirësim për qytetarët që kërkojnë drejtësi në Kosovë”, ka shkruar Ambasadori Kosnett në “Twitter”.

Ligji për Ndërmjetësim rregullon mënyrën, funksionimin, procedurën dhe organizimin e ndërmjetësimit, të drejtat, detyrat dhe përgjegjësitë e ndërmjetësuesve me qëllim të lehtësimit të qasjes në zgjidhjen alternative të mosmarrëveshjeve dhe kontesteve si dhe të promovon zgjidhjen miqësore të tyre.

Mos i humb